• Facebook
  • Instagram

Om oss

"För oss är god mat inte bara passion eller lyx. Det är livskvalitet. Och detta vill vi dela med våra kunder."

En dröm, en resa, ett projekt:

att föra en bit av Sicilien och Italien till Sverige

noi due thumbnail_S9_04252.jpg

Vintern 2009 var första gången Walter hälsade på i Sverige och det blev ett minnesvärt möte när det varma och soliga Sicilien kontrasterades med riktig kyla och decimeterhög snö.

Det starka bandet till familjen och de kulinariska traditionerna som karaktäriserar italienare från söder var dock för starka för att Walter helt skulle trollbindas av Sverige och stanna här i någon längre period. Istället bestämde vi oss för att flytta tillsammans till Sicilien där vi bott de senaste fem åren. Där tog drömmen om att ta med den sicilianska matkulturen till Sverige alltmer form, och vi började samla på oss så mycket kunskap och erfarenhet som möjligt, tills vi slutligen bestämde oss för att återvända och starta upp detta gemensamma projekt.

Denna gång hade vi dock med oss både maten, familjen och våra traditioner.

 

Och här är vi nu i Kristianstad med vår Bottega. Vårt mål är att dela med oss av äkta italiensk mat, i en lagom blandning av gamla traditioner och nya idéer, allt till lite härlig italiensk bakgrundsmusik. Kom och njut av lite traditionell romersk pizza bakad i plåt, klassiska italienska rätter, nymalet kaffe eller varför inte bara köpa med något gott hem från butiken.

 

Åh, förresten, en siciliansk dam, Walters mamma, kommer att vara närvarande i restaurangen för att se till att traditionerna respekteras. Den slutliga domen är upp till dig.

 

Vi ser fram emot att välkomna dig till oss,

 

Walter & Martina

labottega_gold_symbol.png

Tack!

© 2020 by Io Parlo Italiano. Proudly created with Wix.com